Schneider Electric ve ETAP, Yapay Zeka Fabrikaları için Dijital İkiz Platformunu Tanıttı

Schneider Electric ve ETAP, Yapay Zeka Fabrikaları İçin Dijital İkiz Platformunu Tanıttı

Schneider Electric ve ETAP, yapay zeka fabrikalarının güç ihtiyaçlarını doğru şekilde tasarlayıp simüle edebilen dijital ikiz platformunu NVIDIA Omniverse platformu üzerinden tanıttı. İki şirketin yaptığı açıklamada, NVIDIA Omniverse yapay zeka fabrika dijital ikizleri için planların kullanıldığını belirtti. Bu planlar sayesinde mekanik, termal, ağ ve elektrik sistemlerinin bir araya getirilerek yapay zeka fabrikasının simüle edilmesi sağlanıyor.

Schneider Electric ve ETAP arasındaki işbirliği, yapay zeka fabrikası tasarımı ve operasyonlarını dönüştürmeyi hedefliyor. Bu işbirliği sayesinde elektrik sistemleri ve güç gereksinimleri üzerinde geliştirilmiş içgörü ve kontrol sunulurken, verimlilik, güvenilirlik ve sürdürülebilirlik kazançları elde etme fırsatı sunuluyor.

ETAP ve NVIDIA Omniverse teknolojilerinin entegrasyonu ile elektrik sistemlerinin temel görselleştirmesinden daha fazlası yapılıyor. Bu entegrasyon sayesinde birden fazla dinamiğin sorunsuz etkileşime girdiği kapsamlı bir yapay zeka fabrikası dijital ikizi oluşturuluyor. ETAP’ın modelleme teknolojisi, bir veri merkezinin elektrik altyapısının sanal bir kopyasını oluşturarak gerçek zamanlı güç sistemi verileri, analizler ve içgörülerle birleştiriyor.

Akıllı algoritmalar kullanılarak, güç tüketimi ve dağıtım desenleri analiz edilip tahmin ediliyor. Bu sayede gelişmiş elektrik sistemi tasarımı, dinamik senaryo analizleri, gerçek zamanlı elektrik altyapısı performans takibi, enerji verimliliği optimizasyonu ve sistem güvenilirliği sağlanıyor. Ayrıca, işbirliği veri merkezi verimliliğini artırırken aynı zamanda şebeke güvenilirliği ve performansını iyileştirmeyi amaçlıyor.

Schneider Electric’in Veri Merkezleri, Ağlar ve Hizmetler İcra Başkan Yardımcısı Pankaj Sharma, “ETAP, Schneider Electric ve NVIDIA olarak, yalnızca veri merkezi teknolojilerini ilerletmekle kalmıyoruz, aynı zamanda işletmelerin operasyonlarını optimize etmelerine ve yapay zekanın güç gereksinimlerini sorunsuz bir şekilde yönetmelerine olanak tanıyoruz.” dedi. NVIDIA HPC ve AI Fabrikası Çözümleri Kıdemli Direktörü Dion Harris ise işbirliği sayesinde veri merkezi operatörlerine güç dinamikleri üzerinde olağanüstü bir görünürlük ve kontrol sunulduğunu belirtti.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / Kerem Alp Eren Kaya – Ekonomi

Related Posts

Bu marka otomobili alan yaşadı! Oturduğunuz yerden para kazandırıyor

Tesla şirketinin CEO’su Elon Musk, yaptığı açıklamada Tesla modellerindeki otonom sürüş uygulamasıyla beraber Tesla’nın yıllardır üzerinde çalıştığı sürücüsüz sürüş sistemi, gerçek dünya koşullarında geniş çaplı olarak sınanacak. Öte yandan bu …

Apple, iOS 26’yı açıkladı: Bilinmeyen aramalara yapay zekâ cevap verecek

Apple, iOS 26’yı açıkladı: Bilinmeyen aramalara yapay zekâ cevap verecek

Küresel şirket krizle karşı karşıya: Hisse senedi değeri son bir yılda yüzde 22 geriledi

Samsung, 90. yaşını kutlarken akıllı telefon ve yarı iletken bölümlerinde derinleşen rekabet baskısıyla karşı karşıya; CEO Lee Jae-yong, “Öncü kalmak için kendimizi yeniden icat etmeliyiz” dedi.

Milyonlarca cep telefonu kullanıcısını ilgilendiren karar: 31 Temmuz’da hepsi silinecek

Samsung’dan milyonlarca kullanıcıyı ilgilendiren önemli bir uyarı geldi. Eğer uzun bir süredir giriş yapmadığınız bir Samsung hesabınız varsa, 31 Temmuz 2025 tarihi son fırsatınız olabilir.

Uzmanlar uyarıyor: Gezgin bir yıldız dünyamızı yörüngesinden fırlatabilir

Milyarlarca yıl sonra güneş sistemimizin yok olacağını biliyoruz. Sistemin merkezinde olan Güneş devasa bir hale gelerek önce Merkür, Venüs ve sonunda dünyamızı yutacak. Ancak insanoğlu faktörünü bir kenara koyacak olursak, yapılan yeni araştırmalara göre gezegenimizin yok olmasının tek sebebi bu olmayabilir.

Anadolu’ya sanayi hamlesi: Yeni teşvik sistemi yürürlükte

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinesinde uygulamaya alınan yeni teşvik sisteminin bir yandan “Terörsüz Türkiye” sürecinde Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da “sanayi devrimi”ni hızlandırması planlanırken diğer yandan tıptan elektroniğe, hava ve uzay araçlarından makine imalatına kadar birçok sektöre boyut atlatması bekleniyor.