Ticaret Bakanı Bolat, Türkiye-Libya İş Toplantısına başkanlık etti

Türkiye-Libya İş Toplantısında İşbirliği Adımları Atıldı

Türkiye’nin Trablus Büyükelçisi Uğur Bolat ve Libya Ekonomi ve Ticaret Bakanı Muhammed Huveyc, Libya Ekonomi ve Ticaret Bakanlığı binasındaki görüşmelerin ardından başkent Trablus’ta Türkiye-Libya İş Toplantısına ev sahipliği yaptı. Toplantıya çok sayıda Türk ve Libyalı iş insanı ve yetkili katıldı.

Her iki tarafın yüksek katılımı, ziyaretin Libya tarafından ne kadar önemsendiğini gösteriyor. Bolat, “Türkiye ve Libya arasında tarihsel bir kardeşlik ve iş birliği bulunmaktadır. Müteahhitlik sektöründen ticarete kadar uzanan iş birliği, uzun yıllardır devam etmektedir.” dedi.

Bakan Bolat, Türk müteahhitlik sektörünün Libya’da geliştiğinin altını çizdi:

“Libya, Türk müteahhitlik sektörü için önemli bir pazardır. Bu ülke sayesinde müteahhitlerimiz dünyaya açılmıştır. Bu durum Türkiye-Libya ilişkilerini güçlendirmiş ve Libya’nın ekonomik kalkınmasına katkı sağlamıştır.”

Bolat, Libya’daki temasları kapsamında Başbakan Abdulhamid Dibeybe ve Merkez Bankası Başkanı Naci İsa ile görüştüklerini belirtti.

Dibeybe, ilişkilerin geliştirilmesi konusunda cesaretlendirici açıklamalarda bulundu.

Bolat, Başbakan Dibeybe ile yapılan görüşmede üzerinde anlaşılan konuları aktardıklarını ve Dibeybe’nin Türkiye-Libya ilişkilerini daha ileri seviyelere taşıma konusunda cesaretlendirici bir konuşma yaptığını ifade etti.

Libya Ekonomi ve Ticaret Bakanı Huveyc de, Dibeybe’nin Bolat ve kendisini kabulü sırasında imzalanan mutabakat zaptlarının hayata geçirilmesi konusunu ele aldıklarını vurguladı.

Huveyc, toplantıda şunları paylaştı:

“Yatırımların ve serbest ticaretin önündeki engellerin kaldırılması konusunda anlaştık. Ayrıca Merkez Bankası yetkilileri ile de iş birliği içinde olacağız.”

Toplantının ardından, Ticaret Bakanlığı Uluslararası Hizmet İhracatı Genel Müdürü Tarık Sönmez ve Libya Ekonomi Bakan Yardımcısı Süheyl Ebu Şeyha, 2020 Ağustos ayında imzalanan mutabakat zaptının yeni metnini imzaladılar.

Twitter’da Paylaş

Related Posts

Yoksulluğun gölgesinde 1 Mayıs: ‘Bayram’ değil ‘direniş günü’

Yaklaşık 8 milyon işçi açlık sınırının altında maaş alıyor, milyonlarca emekli geçinemiyor, memur ve işçi yoksulluk sınırının çok gerisinde. 1 Mayıs, sefaletin gölgesinde karşılanıyor.

Türkiye’nin petrol ithalatı azaldı

Türkiye’nin toplam petrol ve petrol ürünleri ithalatı, şubatta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 0,1 azalarak 3 milyon 581 bin 154 ton oldu.

Elektronik zincirlere rekabet soruşturması

Teknosa’nın da dahil olduğu tüketici elektroniği sektöründe faaliyet gösteren firmalar hakkında, Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un 4. maddesinin ihlal edilip edilmediğinin tespiti amacıyla soruşturma başlatıldı.

Madencilik sektörü, izin süreçlerine hız kazandıracak reformları bekliyor

Öksüt Madencilik Ülke Müdürü David Bickford, Türkiye’de altın üretiminin, izin süreçlerinde yaşanan olumsuzluklar sebebiyle düşüş eğiliminde olduğunu belirterek, “Bakanlığın izin süreçlerini hızlandırmaya yönelik reform hazırlığında olduğunu biliyoruz. Bu reformların hayata geçirilmesi, madencilik sektörüne önemli ve olumlu bir katkı sağlayacaktır.” dedi.

‘Siyasi operasyonların’ bedelini emekçiler ödüyor: Asgari ücreti de erittiler

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasının ardından ekonomide yaşanan dalgalanma zaten açlık sınırının altına düşen asgari ücreti daha da eritti. Brüt asgari ücret 708 Euro’dan, 592 Euro’ya düştü. Asgari ücret 4 ayda yüzde 16 eridi. Türkiye Avrupa’nın en düşük asgari ücret veren ülkeleri arasına adeta demir attı.

VakıfBankta yönetim kurulu üyeleri açıklandı: Cumhurbaşkanı danışmanı Vedat Demiröz de seçilenler arasında…

VakıfBankta yönetim kurulu görev dağılımı belli oldu. Yönetim kurulu başkanlığı görevinde Mustafa Saydam’ın olmaya devam edeceği açıklandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir