Karadeniz’in Zengin Hamsi Bolluğu
Karadeniz’in berrak sularında avlanan hamsiler, tezgahları süslüyor. Hem lezzetiyle hem de bütçe dostu fiyatlarıyla dikkat çeken hamsiler, sofraların vazgeçilmezi haline geldi.
Kilosu 100 Liradan Göz Alıcı Balıklar
Trabzon’da balıkçı tezgahlarında hamsi ve istavritin kilogramı 100 lira, tirsinin 200 lira, mezgit, alabalık ve somonun 250 lira, palamudun 400 lira, çipuranın ise 450 liraya satılmaktadır.
Balıkçı Çetin Kavzoğlu, bu sezon hamsi bolluğunun erken başladığını ve bu durumun fiyatlara yansıdığını belirtti.
Avcılık sezonunun hava koşullarına bağlı olarak devam edeceğini söyleyen Kavzoğlu, şu açıklamalarda bulundu: “Palamutun olmayışı, hamsi avcılığının erken başlamasına neden oldu. Bu süre zarfında hamsi oldukça popüler hale geldi.”
“Lezzet Dolu Özgün Hamsi”
Kavzoğlu, hamsilerin genellikle Trabzon ve Giresun açıklarında avlandığını belirterek, sözlerine şöyle devam etti:
Hamsi, bu toprakların öz ve yerli balığıdır. Vatandaşlarımız artık palamuttan ziyade hamsiyle tanışıyor. Bu sezonun erken başlamasıyla birlikte hamsinin lezzeti de arttı. Havaların soğumasıyla birlikte hamsi daha da lezzetli hale gelecek. Umarım bu güzel günler devam eder.”