N11 resmen satıldı! Rekabet Kurumu onayladı

N11 Elektronik Ticaret ve Bilişim Hizmetleri AŞ’nin tamamının DMSF Holding Limited’e devrine Rekabet Kurumu onay verdi.

N11’in tüm hisseleri ve kontrolü artık Abu Dabi merkezli DMSF Holding Limited’te bulunacak. Onay kararı, kurumun resmi internet sitesinde yayımlandı.

Satış işlemi, 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun kapsamında değerlendirildi ve rekabeti önemli ölçüde kısıtlamayacağı belirtildi. Devir işlemine onay verildi.

N11’in Türkiye Serüveni

N11, 2013 yılında Doğuş Grubu ve Güney Koreli SK Group ortaklığıyla kuruldu. Kısa sürede Türkiye’nin önde gelen e-ticaret platformları arasında yer aldı ve 2023 yılında Getir tarafından satın alındı. Daha sonra 2024 yılında Getir’in kurucularından Serkan Borançılı’ya ait Borançılı Teknoloji’ye devredildi. Platformun yeni sahibi DMSF Holding oldu. Yeni devirle birlikte şirket, Türkiye pazarındaki stratejik büyümeyi hedefliyor.

Rekabet Kurumu’nun Açıklaması

Rekabet Kurumu, daha önce yayımladığı duyuruda değerlendirme sürecinde olduklarını bildirmişti:

“N11 Elektronik Ticaret ve Bilişim Hizmetleri Anonim Şirketi’nin paylarının yüzde 100’ünün DMSF Holding Limited tarafından devralınması işlemi, 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un 7. maddesi ve ilgili mevzuat çerçevesinde değerlendirilmektedir.”

Rekabet Kurumu, detaylı inceleme sonrasında işlemin rekabet ortamına zarar vermeyeceğine karar vererek onay verdi.

Peki Şimdi Ne Olacak?

Hepsiburada’nın satışı ile birlikte Türkiye sermayeli tek e-ticaret platformu olarak kalan N11 de artık yabancı sermayeli olacak. Sektör temsilcilerinin söylediğine göre, “N11’in teknolojik altyapısını güçlendirme ve operasyonel kapasitesini artırma potansiyeline sahip olduğu” ifade edilmekte.

Öte yandan DMSF’nin, platformun mevcut kullanıcı tabanını koruyarak yeni pazar segmentlerine ulaşmayı hedeflediği tahmin ediliyor. Bu devralım aynı zamanda Türkiye e-ticaret sektörüne yabancı yatırımların artması açısından da dikkat çekici. Geçtiğimiz aylarda Kazakistan merkezli Kaspi.kz’nin Hepsiburada’yı devralmasıyla N11, tek Türkiye sermayeli e-ticaret platformu olarak kalmıştı.

DMSF Holding

DMSF Holding, Birleşik Arap Emirlikleri merkezli çok uluslu bir yatırım şirketidir. Şirket, ihracat-ithalat, perakende, depolama, lojistik ve gayrimenkul geliştirme gibi çeşitli sektörlerde faaliyet göstermektedir.

Related Posts

Uber, Trendyol GO’yu satın aldı!

Trendyol Grubu’ndan yapılan açıklamaya göre şirket Uber Technologies Inc. ile Trendyol GO’nun çoğunluk hisselerinin devri için anlaşmaya vardı. Devir sürecinin resmi kurumların onayının ardından önümüzdeki aylarda tamamlanması bekleniyor.

Trendyol Go satıldı: Teslimatta yeni dönem!

Türkiye teslimat sektöründe önemli bir gelişme yaşandı. Trendyol Grubu, Trendyol GO’nun çoğunluk hisselerinin Uber Technologies Inc.’e devri konusunda anlaşmaya varıldığını duyurdu. Söz konusu devir işlemi, resmi kurumların onayının ardından …

Euro Bölgesi ekonomisi nisanda sınırlı büyüdü

Euro Bölgesi’nde nisan ayı büyüme rakamları açıklandı. Buna göre ekonomik aktivite nisan ayında sınırlı artış gösterdi.

TÜİK’in verilerine değil bu verilere bakın: Yemeyi bırakmışız

2025 yılı Mart ayında, kredi ve banka kartlarıyla yapılan yeme içme harcamalarında önemli bir değişim yaşandı. Bankalararası Kart Merkezi (BKM) verilerine göre, yeme içme sektöründe kartlı işlem adedi 200 milyon ile son bir yılın en düşük seviyesine …

“Arıcılık rotaları” turizme katkı sağlayacak

Hacettepe Üniversitesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aslı Özkırım, “api Turizm” kapsamında oluşturdukları arıcılık rotalarının turizme katkı sağlayacağını belirtti.

Turizmde yeni rekor beklentisi güçleniyor

Yılın ilk 4 ayını hareketli geçiren turizm sektöründe, 2025 yılında turist sayısı ve turizm gelirinde yeni rekor beklentisi artıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir